| Subcribe via RSS .

De campanie

11 May 2008 | Scris de: ionut_d | 4 comentarii. Scrie si tu
Postat in Critica in eter, Politichie

Pe 1 iunie trebuie sa mergem la vot si sa alegem pe cei care ne vor pastori orasele pentru urmatorii 4 ani. Campania electorala se desfasoara ca de obicei, unii isi mai incearca norocul cu “metoda clasica” de a folosi veleitatile oratorice in slujba promisiunilor mincinoase, altii se bazeaza pe cei “multi si prosti” care nu i-au lasat niciodata mai ales dupa ce le dau un mic si o bere rasuflata, consumate evident pe o “muzica buna” (a se citi de fapt: campania Marean Vaghele cu manelari), iar altii folosesc cea mai josnica metoda, aruncarea cu noroi, cazul lui mister Giugula, candidat PSD la sectorul 3, asupra caruia ma voi opri acum.
Am apreciat si votat mereu pe cei ce tac si fac, indiferent de culoarea politica. Astfel de om este Negoita de la sectorul 3, care a scos acest sector din tiparul mohorat si deprimant in care se afla celelalte sectoare. Cum sa reusesti sa bati un astfel de om in lupta pentru primarie? Ei bine, in eternul mod cum care ne-a obisnuit PSD-ul de-a lungul timpului: “nu poti spune ca nu face, arunca cu noroi in el!”. Astfel, Doru Giugula a fost invitat la o televiziune pentru a-si face campanie si in loc sa minta ce va face, tot ce a facut timp de aproape 15 minute a fost sa arunce cu o nesimtire iesita din comun cu noroi in Negoita, nesimtire careia moderatoarea a tot incercat sa ii puna capat. Domnule Giugula, esti patetic, lasa-ne! Curios cine este acest Giugula am apelat la amicul tuturor, google, si am aflat ca acest domn mai are si alte veleitati, de “ciripitor” al Securitatii, avand mici/mari probleme cu CNSAS. Locuitori ai sectorului 3, aveti grija pe cine puneti stampila.
La sectorul 5, dam de o alta penibilitate. Sebastian Bodu, europarlamentar, isi face campanie pe spinarea colegului de la sectorul 3. Are pliante cu poze din sectorul 3 pe spatele carora scrie “si eu vreau sa fac la sectorul 5 ce a facut colegul meu la 3”. Domnule Bodu, esti patetic, lasa-ne!
Un lucru care ma enerveaza la culme de care am vorbit si aici, il constituie sporul de care dau dovada primarii in campanie electorala. Daca timp de 4 ani, nu au avut timp si bani pentru strazile si curatenia noastra, cu 3 luni inainte de votare ii apuca reparatiile si curatenia, lucruri pe care bat toba indelung, timp in care contracandidatii se apuca de facut curatenie, evident criticandu-i pe cei aflati in functia ravnita. Acum ma, va si ii intreb, timp de 4 ani unde au fost? Probabil nici ei nu stiu exact, ocupati undeva intre constructia vilelor pentru neamuri de acum si excursii, platite evident de noi, prin strainatate.
Of, Romania…

Comments

comments

4 Responses to “De campanie”

 1. Stresu comenta:

  1. Tu votezi la Bucuresti la Suceava? 😀
  2. De ce e mai bun Negoita? Ca a furat mai putin si a facut mai mult? Si in Pitesti exista un primar (Pendiuc) de demult ramas pentru ca a parut ca face ceva. Si chiar face. Ultima oara (de anul trecut) a inceput sa asfalteze strazile din oras. Toate bune si frumoase si de laudat, dar s-a lucrat haotic (zic eu) si a durat foarte mult. Jmekeria a iesit la lumina la inceputul acestui an, cand s-a interzis circulatia maxi-taxi’urilor in oras si cumpararea multor autobuze noi pentru compania locala de transport in comun. Autobuzele sunt cumparate de primul gospodar impreuna cu un “om de afaceri” local. Evident ca asfaltul nou este pus pe traseele autobuzelor nou achizitionate.
  3. In concluzie toti fac jmekerii. Din fericire nu am drept de vot in Bucuresti iar la Pitesti nu o sa votez pentru ca voi fi in Bucuresti. 🙂
  Vot placut,
  Stresu de serviciu


 2. ionut_d comenta:
  1

  De acord, toti fac, dar cand apare unul care mai face si treaba, de ce aduci un altul care doar fura?

  Eu votez ca si tine 🙂


 3. Stresu comenta:
  2

  Nu vei sti niciodata daca cel pe care il vei aduce e mai bun sau mai prost, decat la sfarsitul mandatului.
  Si oricum nu ai de unde sa stii ca asta care e deja si care a mai si facut treaba pana acuma nu se plictiseste si incepe doar sa fure…
  Dar traim in romania si astfel de discutii sunt deja inutile. Tot aia o sa iasa.
  Stresu


 4. ionut_d comenta:
  3

  Dupa cum am mai zis si in alte randuri: cred ca Romania ar fi salvata de o dictatura militara dar mai democratizata. Nu de alta, dar nu vreau sa fiu impuscat daca nu sunt in casa la ora 22:00 🙂


Lasa un comentariu