| Subcribe via RSS .

Dedicatie speciala, fara numar, pentru pitzi si cocalari

9 September 2008 | Scris de: ionut_d | 8 comentarii. Scrie si tu
Postat in Critica in eter, Prostia omeneasca, Sa "ne radem"

Piţipoancele. O istorie nefardată

„Fată, auzi, fată, asta vrea să scrie de noi, fată. Păi, nu să uită la ea, fată, ce muian de buleandră are! E varză, fată! Uită-te şi tu, aia-i poză s-o dai la ziar, fată? Jarteaua asta penală, fată, n-a văzut un salon de spa nici pe dinafară. E individioasă la maxim, fată!”

Mă risc, totuşi, şi-i dau drumu: lumea piţipoancelor e un paradis second-hand cu sclipici. De când o dezvirginează viaţa şi până când expiră, Piţipoanca visează acelaşi vis: să vină Făt-Frumos Cocalaru şi s-o răpească pe un merţan alb, s-o ducă-n palatu lui cu termopane şi s-o ţină în vârfu patului. Piţipoanca e atârnată de mobil, dependentă de chat, înnebunită să-şi plimbe fizicu pe Hi5. Pozează provocator, mereu cu buzele ţuguiate. Se dă versată. (Antonimul e „ştearsă”). Spune-i unei piţipoace că e ştearsă; mai bine o înjuri de mamă! Trage nădejdea s-o remarce vreunul şi s-o mute de pe net în pagina 5 sau la meteo.

Sufletu ei siliconat balansează între iubiri şi despărţiri, şoping şi club. Pentru Piţipoancă, soarele nu răsare decât la solar. Existenţa ei e un continuu bal de la care trebuie să plece pân’ la coadă de braţul cuiva. (D-aia-şi dă cu smac, d-aia-şi trage ţoale de seară şi când o trimite mă-sa după pâine la colţ).

Pe ce se clădeşte relaţia strânsă dintre Piţipoancă şi Cocalarul Bazat? Pe potriveală. Piţipoanca trebuie asortată la maşină. Tunată şi asortată. (Găseşti în Bamboo oricând un Cocalar Original, proaspăt distrus de viaţă, să-ţi povestească, la o pastilă, cum e: o iei pă perversă, îi pui de toate, o upgradezi de la caroserie la faruri şi e de-ajuns să-ntorci capu, să nu fii pe fază, că ţi-o şi păleşte altu. Dac-o părăseşti tu, se atacă. Bagă mesaje. Când ajunge să ţi-l dea pe ăla cu: „nu voi uita niciodat cliple de vis pe cre leam petrecut impreuna zi shi nopate plang. teai schimbat mai rău ca vremea” – e chitită să se întoarcă: păzeşte portofelu, ascunde cardurile! Mai bine i-o bagi finuţ pe-aia cu „beau k sa te uit. ai fost speciala”. Câştigi timp).

Sunt două tipuri de PiÅ£ipoance: aia care suspină să-ÅŸi împlinească visul, între inimioare de pluÅŸ, ÅŸi aia care ÅŸi l-a împlinit ÅŸi suspină, bântuind oaierless de la etaj la parter, din piscină în jacuzzi, la trei dimineaÅ£a, crizată că Cocalaru (plecat să tragă de fiare) ÅŸi-a închis mobilu. De la una la alta e o prăpastie ca de la Zizin la Perier cu lămâie. De PiÅ£ipoanca Ajunsă te freci în aeroport, e trasă-n deux-pieces, are firma ei unde manechinuieÅŸte niÅŸte periculoase mici ÅŸi, doar când deschide gura („Fată, mă duc, fată, la Roma să semenez contractu cu impresaru…”), abia atunci pricepi de unde vine ÅŸi cum se leagă. Hai, pa. Să ai succesuri.
Aspirante sau Ajunse, Piţipoancele au, în spatele tupeului, un extravilan de sfială şi-o nevoie de tandreţe pe care le poţi pricepe doar citindu-le printre rânduri povestea scrisă cu ruj pe oglinzile closetelor de club.

Â? Si sursa

Comments

comments

8 Responses to “Dedicatie speciala, fara numar, pentru pitzi si cocalari”

 1. Liviu comenta:

 2. trx82 comenta:
  1

  😉 mare adevar graiesti


 3. Andrei Rinea comenta:
  2

  Adica sursa


 4. Ionut Stoica comenta:
  3

  Eu cred că ca să te rişti trebuie să se merite iar ca să se merite să zici asta ar trebui ca verbele reflexive să redevină ce-au fost odata.
  Atât.


 5. ionut_d comenta:
  4

  Ionut,

  1. este un text preluat
  2. verbele sunt puse cum sunt puse intocmai sa ironizeze vocabularul excrementelor “elogiate” in articolul care mie mi se pare foarte reusit


 6. Ionut Stoica comenta:
  5

  Sunt eu prost inseamna, chiar nu mai ma prind de o gluma.
  Scuze intr-adevar pare in gluma acum ca am recitit.
  Totusi nu era nimic mai grav ca asta: critica cocalarului pur sa o faci intr-o romana aproximativa :). Eu d-aia ma feresc sa critic pt. ca ma stiu cu bube si nu mi-ar sta bine.


 7. ionut_d comenta:
  6

  🙂


 8. Nimic de zis: mult de comentat! » Blog Archive » Colaj de prostie sau “de ce nu doare prostia”? comenta:
  7

  […] Aici preluam un articol care mie mi-a placut mult de tot si care ne arata cam care e nivelul si care sunt aspiratiile tinerilor nostri. […]


Lasa un comentariu