| Subcribe via RSS .

Avem mult prea multe ciori!

19 December 2008 | Scris de: ionut_d | 5 comentarii. Scrie si tu
Postat in Prostia omeneasca


Astazi am avut putina treaba prin oras si am intalnit ciori, multe ciori (aka tigani, manelari, boraturi, etc)

Daca nu ati sesizat inca, sunt nervos, sunt foarte nervos.

Sofer fiind si mergand de la Hala Traian spre Unirii unde este o singura banda pe sens, si aia “la comun” cu linia de tramvai de pe contrasens din spatele unui tramvai sare un Rexton cu o cioara, un tigan la volan, pe contrasens in fata mea. Franez brusc, trag de volan dreapta cat pot si apoi incep sa ii arat prin parbriz ca e un handicapat mintal. Da geamul jos si incepe sa gesticuleze. Ajung in dreptul lui si nervos la culme il intreb “ce vrei cioara, nu vezi ca esti pe contrasens, tot tu faci scandal?”. Da sa ma scuipe dar stuchitul nu tine cu el si in loc sa vina orizontal spre mine, isi stucheste masina pe interior cu flegma in ratul lui cel negru. Ridic geamul si plec, nervos.

Termin treaba cu masina, i-o las Anei la birou si iau 90-ul inapoi spre biroul meu. Liniste si pace, plin de batranei. Dupa vreo 2 statii urca niste scolarei de 12-max.13 ani si se pun spe scaunele duble “fata-n fata”. O tiganca, 2 romance, un cocalar roman cu cercel playboi si inca o cioara de sex masculin. In spatele masinii altii. Incep japitele sa discute. “Fhăăă” in sus si “Fhăăă” in jos, romancele mai dihai decat tiganca. Vine o a doua tiganca si “fhăăăă”-urile se intetesc. Din spate se aud manele de telefon. Tigancile din fata mea si romancele tiganizate foarte bine: “Fhăăă, da si tu drumu la muzica, fhăăă”. Din fericire nu au dat. Cocalarul roman si cu tiganul aveau alt cliseu verbal, cu care se incheia fiecare propozitie: “da-ma drecu’ ” Fierbeam! La un moment dat, o babuta, probabil ajunsa la apogeul rabdarii spune: “Mai dar mai terminati o data ca sunteti totusi intr-o masina, intr-un loc public”. Explodez si eu si spun: “Hai! Tiganii, eject de aici ca altfel va ia mama dracului”. Se ridica si se duc spre spatele masinii unde era restul satrei. Dupa ce trece de mine, o ramancuta tiganizata, “fhăăăăă, hai ca se iau romanii de noi”. Ajunsi in spate au inceput paranghelia, iar mie imi venea sa merg si sa incep a-i luat pe toti la 3 pazeste. In fine, ca meniul sa fie complet, pe Vatra Luminoasa trolebuzul nu putea trece de o masina lasata cu fundul in drum. Daca inca nu ati ghicit, va spun eu. Era o alta cioara, din aia cu ceafa lata si masina lasata probabil “să să vada valoarea lui” pe strada era bemveu.

Da, am inceput sa urasc tiganii din ce in ce mai tare. Ce a fost insa destul de suparator a fost sa vad copii romani care se cred tigani, fete romance care cred tiganci si care pareau destul de mandre de acest lucru.

Imi cer iertare tiganilor care sunt oameni si nu animale, tiganilor care muncesc, tiganilor care isi vad de treaba si sunt, spun inca o data: OAMENI.

Sustin in continuare imputernicirea lui Vadim, Funar si Becali ca responsabili cu minoritatile, cu mana libera. Dupa cum spunea un amic pe undeva pe aici mai in urma: “avem mult prea multe ciori”