| Subcribe via RSS .

Trafic de weekend

2 February 2009 | Scris de: ionut_d | Comenteaza primul
Postat in Cu morala, In trafic, Personal

In acest weekend in Bucuresti s-a circulat bine, chiar destul de bine punand in calcul faptul ca a plouat si ca pana vineri a fost un trafic criminal. Au existat si exceptii, una din ele am sa o povestesc acum, cu toate ca mi-am zis ca nu mai vreau sa creez polemica, dar nu ma pot abtine. Se da un cocalar, evident cu bemve, evident cu numar SRI (dar poate fi WST, sunt ambele preferate), cu geamuri fumurii evident. Se da intersectia de la Romana unde venind de pe Eminescu spre Piata Gemeni suntem prima masina la semafor pe prima banda, cocalarul fiind pe banda a doua. La plecarea de la semafor, “Permis de Pitesti” s-a gandit ca ii este mai bine pe partea de drum pe care eram eu si fara nici cea mai mica intentie de a se asigura sau semnaliza acest lucru intra brusc in fata mea, obligandu-ma sa franez. Claxonez si flashuiesc. Il doare in…nici macar acolo. Trcem de intersectie si in fata hotelului Howard Johnson se plaseasa pe banda de stanga care era mai liberacu o lungime de masina inaintea mea care eram pe banda de inainte. Ati intuit probabil deja ca nu facea stanga, s-a postat pe banda aia pt ca era mai libera la momentul acela. Ce credeti ca a facut? In acelasi stil povestit, imi taie brusc calea, eu fiind iarasi obligat sa franez pentru a evita o ciocnire. Iritat la maxim, am pus mana pe claxon iar farurile mele faceau ca luminile unei scene in coada lui. L-a durut iarasi nici acolo si a plecat nerves pe contrasens. B-15-SRI pentru cei care vor sa vada un cretin ce a luat permisul la Pitesti si care habar nu are ce e aia asigurare, semnalizare sau preselectia benzilor.

Sambata la tv vad o stire in care un alt cocalar cu aceeasi marca de masina, bazandu-se pe mitul ca are “maşânî puternicî şî sigurî” si pe faptul ca daca tasneste in contrasens se vor gasi fraieri care sa ii faca loc sa intre in rand sau sa iasa in decor cei de pe contrasens cum va mai povesteam eu mai in urma, a cionit frontal masina nationala, un Logan. Rezultatul? Loganul cu partea din fata acordeon, bemveul rupt in 2 cu ocupantul gasind ceea ce cauta, moartea. Stiu ca poate am parut sarit de pe fix la ce tocmai am zis, dar va reamintesc ceva ce am zis de multe ori: “cine cauta gaseste”. Aviz celor care ma contraziceau ca nu este adevarat ce majoritatea celor care provoaca accidente si care merg pe contrasens si etc etc nu sunt posesori de bemveu si celor care confunda aceasta marca cu un tanc.

Vineri, o duceam pe Ana acasa la parintii ei, de la spital (a povestit ea de ce) si la o intersectie a carui nume imi scapa acum, sunt 3 benzi, 2 pentru inainte si una, prima pentru “OBLIGATORIU LA DREAPTA”, drumul continuand dupa intersectie cu doar 2 benzi. Aici mereu vin cretini pe banda de facut dreapta si forteaza intrarea pe prima banda de dupa intersectie. O taximetrista, a facut ce a facut si tampitul din povestirea de ami sus, fara nici o tentativa de a se asigura a vrut sa intre in rand. Claxonez indelung si se opreste intr-un final, trece prin spate pe banda a doua si ii da inainte. Opresc la semafor in dreptul ei sa o intreb unde si-a luat permisul si ce semn avea pe banda aia. O tiganca de vreo 50 de ani la volan cu o gura spurcata. Am jignit regnul animal facand-o vaca. Era mai jos decat atat. Motivatia ei la intrebarile mele: “Si ce?! Esti de la circulatie?!”. Daca inca nu ati inteles, va explic eu: in viziunea ei, regulile de circulatie se aplica doar cand e careva “de la circulatie” prin preajma, in rest se aplica legea junglei.

Halal tara…halal ocupanti…

Comments

comments

Lasa un comentariu