| Subcribe via RSS .

Romania cu lantul de gat (de Lucian Mandruta)

29 June 2010 | Scris de: ionut_d | 2 comentarii. Scrie si tu
Postat in Cu morala, Oh, Romania..., Prostia omeneasca


Dupa cum spune si titlul, textul nu imi apartine dar sunt intru totul de acord cu ce scrie acolo. Stiu din pacate locuitori ai Noii Romanii ce au imbratisat nesimtirea si  ce sunt fara frica de Dumnezeu, fosti apropiati unii, vad zilnic cum tot ce inseamna bun simt si civilizatie este calcat cu nesimtire in picioare de noii locuitori. Duminica am facut la pas aproape tot parcul Tineretului, cel nou facut de Piedone. Oriunde te-ai intoarce vezi “stuchitori de samanta”, mizerie, cefe late, lanturi mari, chei de “masini tari” fluturate la vedere, paiete, izuri de parfumuri “dha firma” in loc de sapun, gel in loc de sampon, “fha” in loc de “domnisoara” si ragete in loc de dialoguri in limba romana. Poveteam la un moment dat despre cum pentru viitorii romani este o mandrie sa te dai drept manelar. Valoarea se va masura in kilele de aur de la gat, masina sau masinile din parcare, cultura se va masura in numarul de concerte maneliste la care ai participat si cat de mult asculti pseudo posturi de muzica, permisele se vor acorda in functie de numarul de fraieri pe care aproape ii calci sau pe care te urci cu masina din dotare. Asta este viitorul nostru…

Textul:

Lanţul e de aur, România nu mai ştim prea sigur ce mai e şi a cui. Realitatea demografică s-a schimbat brusc, ca o furtună sosită din senin. Sîntem sub ocupaţie, dar nu se vede nici o armată.

Sîntem colonizaÅ£i de o populaÅ£ie certăreaţă ÅŸi nesimÅ£ită, venită din nici o stepă, adusă de nici un avion. O  populaÅ£ie care a evoluat în interiorul corpului naÅ£ional, ca fetuÅŸii din Alien, ÅŸi care iese acum prin burtă,urlînd din toÅ£i bojocii: “Am avere, am valoare!”

E ca ÅŸi cum undeva, în secret, cineva ar fi dat drumul la o maÅŸină de mîl uman care acoperă încet-încet naÅ£iunea lui Sadoveanu, a lui Eliade ÅŸi a lui Nichita…

Incubatoarele de incubuşi din cartierele periferice, fabricile de cetăţeni ale lui Ceauşescu, tradiţia celor 15 copii în sălaşele de nomazi, cine mai ştie? Lumea de pe stradă nu mai e cea pe care o ştiam din copilărie.

Tata Ioan şi Tanti Mimi, familie veche, cu casă în Cezar Bolliac, făcută la 1870, au lăsat în urmă un copil, care a mai făcut un copil, blond şi bucălat şi bine crescut, cu care mă jucam acum 40 de ani.

Pînă la urmă, a plecat în străinătate, la studii şi nu s-a mai întors niciodată. La fel, jumătate din stradă: urmaşii burgheziei care a avut timp să dospească elite. În locul celor dispăruţi, au apărut rufele colorate întinse la uscat şi boxele scoase pe  fereastră.

În locul bunicii care ne spunea să nu scuipăm pe jos, s-a aşezat bunica ce-şi trimite nepoţii după băutură şi scuipă seminţe pe trotuar.

Peste tot miroase a moarte prin sufocare: e ca şi cum o prezenţă grea şi absurdă s-ar fi aşezat peste cerul nostru, peste felul nostru de a fi, peste ce credeam că e bine şi mai ales peste ce credeam că e frumos.

Cefele groase nu mai sînt de mult buletinul de identitate al bulgarului: cetăţeanul român, cu lanÅ£ul de-un kil jumate, îi bate acum obrazul profesorului care se căzneÅŸte să-i educe odrasla: “Bine, bre, crezi că eÅŸti tu mai dăştept? Ia să văd ce maÅŸină ai!”.

Noul domn Goe nu mai e nici măcar simpatic: e viitor combinator şi dealer de droguri, viitor culturist, viitor ce vreţi voi, în afară de viitorul ţării lui, care se va mulţumi, de la un punct, doar cu trecutul..

Despre România, alternativa Caragiale nu mai are ce spune.

Populaţia care ne înlocuieşte nu mai e nici măcar ridicolă.

E dincolo de asta, în sensul cel mai rău şi primitiv cu putinţă.

Scriitorul nu mai poate face nimic: e nevoie de etolog, de veterinar, de dresor.

Acum cîteva zile, am văzut la Craiova parada acestei Românii Noi, triumful Mafiei înhămate la coÅŸciugul lui Caiac, în semn de veÅŸnic respect pentru o viaţă de crimă ÅŸi muÅŸchi în sînge…

Oamenii ăia care dădeau ordine poliţiei se pregătesc să dea asaltul final, spre puterea oficială, după ce au pus mîna pe cea simbolică:

Ascultăm muzica lor, ne refacem reperele după valorile lor, sîntem călcaţi de maşinile lor. Undeva, departe, Uniunea Europeană şi moda corectitudinii politice ne învaţă să mulţumim frumos pentru asta şi să ne ştergem la gură. Am fost o naţiune, devenim o sumă de triburi.

Sîntem o ţară ocupată de hoarde sosite din pîntece de mame eroine.

O ţară pusă la respect cu pumnul plin de tatuaje, o ţară în care fiul naiv şi sărac al ţăranului (cîţi or mai fi aşa) îşi face educaţia din textele de pe Taraf TV şi meseria de la şuţii cu care se întîlneşte la Gara de Nord, cînd se dă jos din autobuz.

Marginea lumii s-a răzbunat dînd buzna în centru, pusă pe jaful identităţii naţionale, întocmai ca barbarii care năvăleau în Roma,  surprinşi că localnicii n-au puterea să lupte.

Ţara cea nouă, care vine peste noi, nu mai are nevoie de ce-am strîns în muzee şi-n cărţi. Dar se va bucura, un pic, de efortul nostru.

Cartea de română se poate retrage în privata din curte, unde îşi va îndeplini ultima menire, neprevăzută de nici un critic.

În locul ei, discurile cu manele rămîn să sfideze eternitatea. Cu ele nu poţi să te ştergi la fund. Chiar dacă ai vrea.

Diferente

28 June 2010 | Scris de: ionut_d | 1 comentariu. Scrie si tu
Postat in Cu morala, Politichie, Sa "ne radem"


Unu’ moare si ajunge in iad. Acolo descopera ca exista cate un iad pentru fiecare tara . Merge in iadul german si intreaba:
– Ce ti se face aici ?
– Pai, ce sa-ti faca…. te pun pe scaunul electric pentru o ora, pe urma te aseaza pe un pat de cuie pentru inca o ora, si restul zilei te biciuieste dracul german.
Omului nu-i place ce aude si incearca iadul rusesc:
– Ce ti se face aici ?
– Pai ….. te pun pe scaunul electric pentru o ora, pe urma te aseaza  pe un pat de cuie pentru inca o ora, si restul zilei te biciuieste dracul rus.
Pe urma verifica iadul american, francez, etc. si primeste raspunsuri asemanatoare.
Apoi ajunge la iadul romanesc si descopera ca este o coada  foarte, foarte mare la intrare.
-Ce ti se face aici ?
– Pai …. te pun pe scaunul electric pentru o ora, pe urma  te aseaza pe  un pat de cuie pentru inca o ora, si restul zilei te biciuieste dracul roman.
– Pai este cam la fel ca in celelalte iaduri, de ce vrea  atata lume sa  intre ?
– Pentru ca scaunul electric nu merge si nimeni nu vine sa-l repare, cuiele din pat au fost furate, iar dracul roman este un fost senator, asa ca vine, semneaza de prezenta apoi se duce la bar

Tags:
Freddy si Basescu

25 June 2010 | Scris de: ionut_d | 1 comentariu. Scrie si tu
Postat in Divertisment, Politichie


http://www.youtube.com/watch?v=hXVmPBLdjzk
Na claxon!

23 June 2010 | Scris de: ionut_d | Comenteaza primul
Postat in auto, DivertismentVezi mai multe din Funny pe 220.ro

Tags:
Beer :)

22 June 2010 | Scris de: ionut_d | 1 comentariu. Scrie si tu
Postat in Divertisment


Tags:
2 ani

21 June 2010 | Scris de: ionut_d | 2 comentarii. Scrie si tu
Postat in auto, Personal


Ochioasa a facut 2 ani 🙂

O masina corecta, frumoasa ca toate italiencele ;), cu problemute marunte care mi-au scos peri albi din cauza neprofesionalismului celor din service, motiv pentru care m-am apucat sa invat dedesubturile ei si sa mi le rezolv si singur. Si stiti ce? Imi si place 🙂 Contrar mitului Fix It Again Tony, Fiat-urile nu au prea multe probleme, am mai avut unul care a adunat 100.000km si singura problema avuta au fost niste injectoare infundate din cauza benzinii Carerra 100 de la OMV. La actuala, cumparata la cateva luni de la lansare, versiune de test practic, a fost normal sa mai apara cate un neajuns, marunt, dar de aia exista garantie (cu toate ca uneori mai trebuie sa stii tu ce e de reparat 🙂 )

Pentru ca traim intr-o lume plina de cretini a strans zgarituri destule si inevitabile pentru care va primi in curand un polish, a mai agatat putin Ana o bara, dar nu e tragedie, exista Casco (nefrasizat 😀 ), dar se poate si mai rau, altii iau buturugi de copaci din neatentie 🙂

A adunat 36.000km, a vazut cateva tari, o sa vada si altele si ceva din tara noastra. La drum lung este un companion ideal. Sta foarte bine pe asfalt, spatiu pentru pasageri spate berechet si pentru bagaje si mai si ;). Impreuna cu colegii dintr-un club vrem sa ajungem candva si la Torino (T-ul din FIAT de la Torino vine) :).

Dupa ce va trece vremea ei, este posibil sa fie inlocuita poate tot cu un fiat sau cea noua in mod sigur va avea drept frate un Stilo sport, vezi cel albastru de mai jos ce a primit zilele trecute o vopsea albastra fenomenala. De Bravo sa nu mai vorbim decat atat: cel alb cu dungi are…200cp si in curand candva va avea…270 cu un cuplu de 350nM+ si toate atea dintr-un motor de doar 1.4L. Greu de crezut, stiu, dar adevarat!

Intr-un viitor o sa va povestesc si despre FIAT-ul unul amic care e in lucru acum, un 131 supermirafiori cu tractiune spate, una din cele mai tari masini de raliu ale 80-ilor. Aaa, si mai are si un 600 de prin anii 60 care de asemenea e in lucru.

Tags: ,
WordPress 3.0

18 June 2010 | Scris de: ionut_d | Comenteaza primul
Postat in Blogging


A aparut wordpress 3.0 pentru cei interesati. Download aici

Tags:
Lectie despre socialism

17 June 2010 | Scris de: ionut_d | Comenteaza primul
Postat in Cu morala, Politichie


Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat vreodata pe cineva la examen, dar ,odata a picat o grupa intreaga.

Acea clasa a insistat ca socialismul este functional si ca nimeni nu ar  trebui sa fie sarac si nimeni bogat, toata lumea EGALA !

Profesorul le-a spus, “OK, vom face in grupa aceasta un experiment asupra socialismului. Notele tuturor vor fi mediate si fiecare va primi aceeasi nota, astfel incat niciunul nu va pica si niciunul nu va primi nota A.”

Dupa primul test, notele au fost mediate si toti au primit un B.  Studentii care au studiat intens au fost suparati, iar cei care au studiat mai putin au fost bucurosi.

Cum cel de-al doilea test se apropia, studentii care studiasera putin au Citeste mai departe »

Gardaland – Italia

9 June 2010 | Scris de: ionut_d | 10 comentarii. Scrie si tu
Postat in De facut, De vizitat, Dor-de-duca, Personal


Va povesteam acum ceva vreme ca am zburat si va promiteam ca va spun si unde, dar timpul in primul rand si apoi cheful de a scrie sunt amandoua limitate.

La invitatia unor buni amici si chiar mai mult decat atat :), am fost la Gardaland, un super parc de distractii din Italia. Cazarea a fost in Bergamo, unde este si aeroportul, iar parcul este la cam 100km, drumul spre Torino, Verona, Venetia.

A fost o nebunie. M-am dat in: Citeste mai departe »

Sfarsitul lumii

8 June 2010 | Scris de: ionut_d | 1 comentariu. Scrie si tu
Postat in Divertisment


In anul 2010, vine Dumnezeu la Noe, care traia linistit in … si-i zice:
– Noe, pamantul s-a umplut de rautate si oamenii M-au uitat. Vreau sa-mi construiesti o noua Arca, pentru ca Potopul va veni iar. Sa iei din fiecare specie cate un exemplar mascul si femela. Ai la dispozitie 6 luni de zile!

Dupa 6 luni se uita Dumnezeu pe pamant si-l vede pe Noe plangand in gradina.
– Noe !!! Sunt pe cale sa incep Potopul, unde este Arca ???
– Iarta-ma Doamne, dar lucrurile s-au mai schimbat intre timp … Am nevoie de autorizatie de constructie. Ma tot cert cu un inspector, pentru un sistem antiincendiu, vecinii m-au dat in judecata pentru ca am incalcat planul de urbanism construind Arca in gradina mea si nu am respectat normele de Citeste mai departe »

Tags: