| Subcribe via RSS .

Militianul rutier si logica

26 August 2012 | Scris de: ionut_d | Comenteaza primul
Postat in auto, In trafic, Oh, Romania..., Prostia omeneasca

Incep prin a spune ca nu am nimic cu tagma militienilor rutieri, unii fiind chiar de treaba cum am sa va povestesc poate alta data, in schimb exista si lepadaturi, angajati la norma. Am sa vorbesc despre un astfel de specimen, din Barlad, o alta parte a Vasluiului unde s-a rasturnat o caruta cu prosti.

Tranzitam in fapt de seara amintitul Barlad si la o trecere de pietoni accident cu prezenta politiei. Mai exact, un motociclist a luat un pieton la plimbare si pietonul cred ca nu a vrut (nu a patit nimic grav).

Prin urmare, avem motocicleta pusa pe cric in mijlocul zebrei pe banda a doua de contrasensul meu, motociclist cu mainile puse in cap si un militian pe partea stanga a motorului si eu pe banda de mers a doua. Pentru ca vreau sa fie clara situatia de ansamblu, intre motor si masina pe care o conduceam existau 2 oameni. Nu trec bine de cei 2 si ii pica aluia motorul de pe cric. Ma amuz in sinea-mi de situatie.

Depasesc mini-mitingul adunat, fac 2-300 metri si aud o masina de politie cu girofar in spate, ma dau ca un bun cetatean la o parte pe banda I sa ii fac loc dar constat cu stupoare ca el deja imi striga numarul de inmatriculare somandu-ma sa trag pe dreapta. WTF?! imi zic atunci. Execut cererea megafonata a militistului si il astept. Vine la geam, imi cere actele si apoi ma intreaba: “pai chiar asa dom’le, dati jos motorul ala si plecati mai departe?!”. Nu am stiut cum sa reactionez. Sa rad sau sa explodez? Am explodat. I-am cerut sa imi arate unde este zgariata masina, i-am mentionat faptul ca avea 2 oameni intre motor si masina mea din care unul era un alt tovaras militian. S-a uitat tamp la mine si mi-a cerut sa raman in masina pana vine colegul lui. Acesta din urma, a ajuns cu sufletul la gura, pentru ca a mersĀ  cei 2-300 metri pe jos si apoi cel dintai militian a venit cu actele si cu scuze. Nu am putut sa nu ii spun ca nu trebuie sa fii un Einstein al logicii ca sa realizezi ca nu poti da jos un vehicol de 200kg fara a avea zgarieturi pe masina si cu atat mai mult cu cat mai erau si 2 oameni intre tine si acel motor. A mai bajgait ceva cat am luat actele din mainile lui si am plecat.

Comments

comments

Lasa un comentariu