| Subcribe via RSS .

Nu iti mai permiti nici sa mori acum

31 August 2012 | Scris de: ionut_d | Comenteaza primul
Postat in Critica in eter, Oameni, Oh, Romania..., Teologie

Mda… intai stirea ca sa intelegeti despre ce aberez degeaba:

Si ca sa evit eventuale discutii inutile eu sunt cat de ortodox se poate, dar sa-mi fie cu iertare, am ajuns vremea celor multi chemati dar putini alesi. Manastirile noastre sunt pline de lepre in loc de monahi adevarati.

Conform multor fete bisericesti si monahicesti, din toamna lui 2007, Biserica Ortodoxa Romana, aka BOR, este condusa de insusi Anticrist sub numele de scena Exagerat de Prefericitul Daniel. In alte medii il puteti gasi si drept Patronul Daniel. Ambele titulaturi il personifica la fel de bine. Nici nu stiu pe care sa o dezvolt.

Conform undei stiri recente,  BOR a facut profit mai mare decat regii asfaltului si decat McDonalds. Mi se pare normal. Cu ce vraja marii credeti ca merge si se intretine haudiul A8 a Patronului Daniel? Cu rugi fierbinti?! Dar concediile de relaxare ale aceluiasi amintit?! Un adevarat exemplu de Patriarh a fost cel pe a carui moarte a ordonat-o Daniel, Prefericitul Teoctist. El nu avea smartphone, nu se plimba cu A8 si nu era patron de afaceri.

Ca tot veni vorba de afaceri si de sete de bani, sa amintim ce stim sau ne vine acum in minte. Radio Trinitas, TV Trinitas, ziare si reviste, monopol cu taxe pe lumanari, DVD-uri la suprapret si alte obiecte religioase si altele pe care nici nu le stim noi.

Catedrala Manturii Neamului. Aceasta constructie, inutila dupa mine, este pentru Patronul Daniel ceea ce a fost Casa Poporului pentru Ceausescu, o dovada a infatuarii fara margini, o dovada fara ascunzisuri a dispretului fata de noi, ortodocsii, adica cei drept-credinciosi. Acest Daniel a dus la extrem acel “crede si nu cerceta“.

Il cunosc inca de cand era pastorul Mitropoliei Moldovei si stiu ce ii poate pielea de atunci. A fost ahtiat dupa puterea ca si Antonescu acum. Nu a mai contat nimic in a o avea nici macar condamnarea la moarte cu buna stiinta a unui alt om, a unui monah adevarat. Se stie de asemenea ca alegerea lui ca Patroiarh a fost mai corupta decat cea a presedintelui tarii dupa 90 incoace. Au fost la mijloc santaje si mite. A vuit presa vremii.

Revenind la subiectul din titlu si la clipul ce tocmai l-ati vazut, gasim o alta dovada a obsesiei dupa bani: monopolul pe inmormantari si cimitire. Da sa iti sune ceasul? Ai 40 milioane de inmormantare? Nu ai?! Imi pare rau, nu poti muri… Strange malaiul si apoi mai vorbim. Cat de departe o sa mai mearga jecmanirea si indiavolirea asta?! Sa luam spre exemplu 2 bunici de 80 de ani cu pensii din alea “exagerate” de 3 milioane care cu greu ajung pentru intretinere si mancare, de medicamente nici sa nu mai vorbim. Cum o sa fie inmormantati ei? Va face familia un credit? Alooo, Patriarhia, v-ati tampit cu totii?

Comments

comments

Lasa un comentariu